HomeStay Villa Teratai, antara klasik dan moden.


Villa Teratai, suatu nama moden bercampur klasik. Cantiknya kurniaan Allah. Lantas, nikmat Allah yang mana lagi yang didustakan? الحمدلله Allah pemberi rezeki !!! Menarik lagi kedua-duanya (Villa dan Teratai) boleh dilayari di dalam kamus http://prpm.dbp.gov.my. Kamus tersebut menyatakan Villa adalah bangsal yang diubahsuai menjadi rumah. Manakala Teratai boleh diperkenalkan sebagai sejenis tumbuh-tumbuhan yang hidup dalam air. Teratai juga diperkenalkan sebagai sejenis burung. Sebagaimana yang kita maklum Teratai juga adalah tajuk lagu nyayian penyanyi terkenal tanah air Sharifah Aini. Cantiknya nikmat yang Allah kurniakan. Lantas, nikmat Allah yang mana lagi yang hendak didustakan? ســبحان الله!!!


Villa Teratai berhampiran Bandaraya Ipoh. Berdekatan juga dengan kawasan rekreasi Lost World of Tambun dengan 5 minit pemanduan. Kolej Bersekutu, Institut Pendidikan Guru Kampus Ipoh, Politeknik, RTM, TUDM,Hospital, Kompleks Sukan, Politech Mara dan Veterina Institute Research (VRI) juga ada di sekitar. Makanan pula mudah untuk mendapatkannya.Villa Teratai di kelilingi kawasan perniagaan. Pun begitu persekitarannya tetap tenang. Suasananya damai, persis berada di sebuah desa. Anda dijemput datang dan menginap di Villa Teratai yang amat mendamaikan pengunjungnya.

Villa Teratai adalah sebuah rumah persinggahan atau homestay Semi D berkembar terletak di Daerah Ulu Kinta, Ipoh.

Villa Teratai

Sila hubungi:

Norlida: 012-5675374/0175456627
Man: 013-5818158

Kadar Sewa: RM250.00 (Harga boleh runding)


Bilik 1Bilik 2


Bilik 3

Ruang menonton & ruang rehat

Meja solek
Pintu pagar menggunakan "remote"(Autogate)

0 Responses to "Villa Teratai Homestay, Ipoh, Perak"

Catat Ulasan

 • Salam Pertemuan
  Pembaca yang budiman,
  Mengisi ruang kecanggihan teknologi ICT, media ini sebagai penghubung di antara saya dan anda. Idea yang dipaparkan memang pendek isi maknanya. Pengisian yang diketengahkan untuk direnung dan difikir agar bersama kita celik akal. Sekadar untuk didik diri sendiri dan mengasah bakat dalam penulisan, selagi nafas boleh lagi dihela.
  "Kerja ke depan, Muhasabah ke Belakang"
  Sekian,  Salam hormat dari saya
  Ai'sah Abol

  Blog Archive

  Pelawat

  blog counter free counters