Isu yang menggusarkan wanita  ketika di Tanah Suci ketika menunaikan haji atau umrah ialah kedatangan darah haidh. Nasihat yang saya boleh sampaikan hanyalah, semua kerja-kerja haji boleh dilakukan, melainkan tawaf sahaja. (sila klik ayat berkaitan)
Ragam kedatangan haidh bagi seorang wanita di Tanah Suci kadangkala tidak sama ragamnya kedatangannya di tanah air sendiri. Berikut adalah antara yang dimaksudkan:
 • Awal / Lewat seminggu
 • Sedikit / Banyak
 • Tiada langsung
 • Haidh kembali setelah menopouse
Banyakkanlah berdoa kepada Allah.(sila klik ayat berkaitan) Ceritalah segala-galanya. Sampaikan hasrat hati. Dia senantiasa mendengar permintaan hamba-hambanya. Usah kita atur, biar Allah yang urus. Tugas kita hambaNya menerima fitrah kejadianya dan mengatur strategi menyusun ibadat hingga hela nafas yang terakhir.

0 Responses to "Terimalah fitrah seorang perempuan"

Catat Ulasan

 • Salam Pertemuan
  Pembaca yang budiman,
  Mengisi ruang kecanggihan teknologi ICT, media ini sebagai penghubung di antara saya dan anda. Idea yang dipaparkan memang pendek isi maknanya. Pengisian yang diketengahkan untuk direnung dan difikir agar bersama kita celik akal. Sekadar untuk didik diri sendiri dan mengasah bakat dalam penulisan, selagi nafas boleh lagi dihela.
  "Kerja ke depan, Muhasabah ke Belakang"
  Sekian,  Salam hormat dari saya
  Ai'sah Abol

  Blog Archive

  Pelawat

  blog counter free counters